Онлайн работилница в 3 модула

Как да коригирате цените на денталните услуги в инфлация, за да не работите на загуба?

Регистрирайте се сега

Медийни участия и публикации на Ирина и Петър Горялови:

Подгответе се умно да коригирате цените на денталните услуги в инфлация, за да запазите печалбата и без отлив на пациенти

Онлайн работилницата се провежда в партньорство със:

Постоянното повишаване на цените на консумативи и работни материали, на тока и обезценяването на парите – тоест инфлацията, вече "ядат" от приходите и печалбата на денталната практика.

Оттук нататък при две пълзящи инфлации корекциите на цените на денталните услуги няма да са еднократни. Те ще са на вълни в крак с инфлацията, за да компенсират обезценяването на леченията.

Затова сега животоспасяващ става въпросът как да ценообразувате и коригирате цените така, че да не работите на загуба и да не предизвикате отлив на пациенти?

Екипирайте се с най-напредничави подходи и конкретни начини за умна корекция на цените в несигурност, за да посрещнете първата вълна на инфлацията стабилни и спокойни.

Денталните практики масово правят
фундаментални грешки в ценообразуването

И преди инфлацията денталните практики в България масово допускат 4 фундаментални грешки при ценообразуването и корекцията на цените на денталните услуги. Те водят до пропуснати приходи за десетки и стотици хиляди левове всяка година.

Ако при две инфлации не знаете как точно умно да коригирате цените, рискът е денталната практика да потъне неусетно „под водата“ или с постоянни необмислени корекции на цените да предизвикате съпротива и отлив на пациенти.

Знаете ли как?

Започвате ли да усещате:

Напрежение сред пациентите

 • Графикът е пълен, но усещате напрежение „във въздуха“ – пациентите натискат за цени, мислят повече или отлагат лечения. Усещате, че ако не вдигнете цените, ще потънете, но се притеснявате как ще реагират пациентите. Чудите се как точно и кога да го направите, за да не се отдръпнат и отлагате.
 • Пациентският поток е нестабилен - спада и се вдига без ясна причина. Това още повече Ви разколебава кога и с колко да повишавате цените.
 • Притеснявате да вдигнете цената на старите пациенти. А за новите се притеснявате да не ги отблъснете. Коригирате с малко или отлагате.

Напрежение в денталната практика

 • Графикът е пълен, има приходи, но усещате, че  постоянното повишаване на цените на консумативи и работни материали и обезценяването на парите, тоест инфлацията, вече "ядат" от приходите и печалбата, която се топи всеки ден.
 • Усещате, че трябва да вдигнете цените, за да не работите на загуба, но не знаете с колко, колко често да го правите и как ще реагират пациентите. Коригирате с малко или още се спирате.
 • Служителите на твърда заплата усещат, че могат да си позволят по-малко разходи. А Вие се чудите как правилно да увеличите заплатите.

Напрежение в себе си като собственик

 • Клиничната работа Ви поглъща и не Ви стигат сили и време да предусетите какво да предприемете, за да не се окаже, че работите на загуба при две пълзящи инфлации. Това още повече Ви напряга или се изключвате и се впускате изцяло в клиничното.
 • Смътно предусещате, че се задава буря, но не знаете какво точно да направите с цените или се успокоявате, че „имате работа“ - графикът е пълен, пациентите ви търсят и потокът е постоянен.
 • Ясно усещате задаващата се криза, знаете какво да направите, но не сте сигурни точно как да подходите. Правите хаотични стъпки или отлагате.

Екипирайте денталната практика, за да подсигурите печалбата и да запазите пациентите в „икономическата зима“:

 

Увеличете приходите и подсигурете печалбата в инфлация


Ще изпробвате още на място по време на работилницата как да повишавате цените с малки и умни движения, които не са осезаеми за пациентите, но ще Ви донесат допълнителен приход между 25 000 и + 100 000 лв. – според размера и зрелостта на практиката.

Ще разберете как да увеличавате приходите и да подсигурите печалбата и така да защитите досегашните си инвестиции в апаратура, оборудване, помещения и клинични курсове.

Ценови промени без съпротива и отлив на пациентела


Хаотичната, неподготвена или честа промяна на цените на денталните услуги може изиграе лоша шега на всяка дентална практика.
Ще разберете как в хода на двете пълзящи инфлации своевременно и умно да коригирате цените така, че да не изпитвате постоянно притеснение от това и най-важното – да не провокирате съпротива или направо отлив на и без това вече по-чувствителните пациенти.

Как да се отличите на пазара в очите на пациентите


Ще разберете как да направите така, че пациентите да не Ви възприемат като "един от многото" зъболекари, а да се отличите и то при огромен избор на дентални практики и две инфлации? И пациентите да са готови да Ви платят, дори когато цената Ви е по-висока от тази на другите дентални практики? 
С най-напредничави инструменти и световно ноухау ще си спестите излишни изненади и стрес във време на две инфлации.

Какво ще получите в тази работилница?

Работата с цените като подготовка за първата вълна на инфлацията изисква спешни краткосрочни действия и дългосрочен подход, който да подкрепи денталната практика да се стабилизира и да премине спокойно през предстоящите предизвикателства.

Според зрелостта всяка дентална практика има нужда от различно време за подготовка. Целта на онлайн работилницата е да направите спешни краткосрочни стъпки, които веднага да се отразят на месечните приходи, и да заложите „реперите“ за многократни, но умни корекции на цените на вълни при пълзящи две инфлации. Моментът да започнете е сега.

Подсигурете финансовото здраве

 

За да избегнете реактивни, хаотични или закъснели корекции на цените на денталните услуги под стрес, подгответе се да подсигурите финансовото здраве на практиката:

 1. Ще разберете как да ценообразувате дентални услуги като избегнете досегашните 4 фундаментални грешки, които денталните практики правят.

 2. Още на място ще видите кои са точните стъпки да повишавате цените така, че за година да ви донесат между 25 000 и +100 000 лв допълнителен приход (според размера и зрелостта на практиката).

 3. Ще научите как точно правилно да изчислите коя е минималната цена на леченията и процедурите, за да постигнете здравословна печалба? (демо с дентален лекар)

 4. Ще откриете как точно да коригирате цените на различните лечения и процедури, за да не работите на загуба в инфлацията, а да запазите печалбата.

Задръжте пациентите без съпротиви

 

За да ограничите риска от отлив на пациентите при свиване на покупателната им способност, научете как точно да коригирате цените на вълни в крак с хода нагоре на инфлацията:

 1. Ще откриете как да коригирате цените на вълни в крак с ръста на инфлацията и то с малки движения, които пациентите няма да усетят осезаемо.

 2. Ще оцените готовността на денталната практика да вдигне и защити цените пред пациентите по 5 ключови лоста за ценообразуване.

 3. Ще начертаете бързи и дългосрочни стъпки за умни ценови корекции в следващия месец и година, които са съобразени с Вашата практика и пациентела. Ще научите кой е начинът на мислене и как да настройвате цените при следващите вълни на инфлацията.

 4. Ще вградите практични идеи за това как осъзнато да работите с цените така, че да не се притеснявате да ги коригирате и за старите, и за новите пациенти.

Отличете се в очите на пациентите

 

За да не се изгубите в спешността и клиничната работа, ще си разберете как да ценообразувате на база  добавена стойност за пациента отвъд лечението за висока възвращаемост:

 1. Ще разберете как да отразите в цената добавената стойност, която давате на пациента (отвъд лечението!), за да усетите най-накрая възвращаемост на досегашните инвестиции в апаратура, оборудване, обучения и да излезете от въртележката?

 2. Ще видите как добавената стойност за пациента от лечението, може да Ви отличи на пазара и да Ви помогне да защитите и по-високи цени?

 3. Ще разберете как да направите така, че пациентите да не Ви възприемат като "един от многото" зъболекари, а да се отличите и то при огромен избор на дентални практики и две инфлации? 
   
 4. Ще добиете яснота и план за действие, за да влезете с увереност и спокойствие през 2022 г. и да си спестите излишни изненади и стрес.
Регистрирайте се сега

“Ако не се безпокоите, има нужда да се безпокоите. А, ако се безпокоите, не е нужно да се безпокоите.”

Рей Далио

Известен като "Стив Джобс в инвестициите" и основател на Bridgewater Associates – най-големият хедж фонд, управляващ $160 милиарда

За кого е и НЕ е тази онлайн работилница?

НЕ е подходяща за собственици на дентални практики, които:

 • Гледат плоско на вдигането на цените – като на еднократен „улов“ на приходи, и не желаят да отчитат дългосрочните ефекти.
 • Чувстват, че си знаят всичко и не са готови да провокират мисленето си и да гледат „бруталните факти“ на реалността.
 • Имат нагласа „Имам много работа“ и не искат да ангажират време и енергия, за да участват активно в подобна подготовка за инфлацията.
 • Не са „жадни“ да продължат да се усъвършенстват на следващото ниво като  собственици на практика. 

Тази работилница ще е полезна за собственици на практики, които:

 • Сериозно се стремят да развиват практиката си устойчиво във времето и искат да се екипират за „икономическата зима“.
 • Стремят се да предоставят дентална грижа и обслужване на пациентите си, адекватни на техните променящи се нужди.
 • Са готови да посветят време и енергия и да са ангажирани в подготовката си за първата вълна на инфлацията - в 3 сесии х 3 часа и между тях.
 • „Жадни“ са да се усъвършенстват лично и професионално като собственици на дентална практика.

Какво да очаквате?

 

Настройте се за квантов скок в начина си на мислене за ценообразуването на дентални услуги и подходите за корекция на цените, който да е адекватен на новите предизвикателства, за пълноценен обмен и сверка на часовника с Ваши колеги и конкретни стъпки, за да увеличите приходите, да запазите печалбата и удовлетворението на пациентите.

“Сега времената са твърде спешни. Управителите ще трябва да действат с яснота и с уверена стъпка, вместо да правят бебешки крачки.“

Джоузеф Джаворски

Председател на Generon International

Когато се включите в онлайн работилницата, ще получите:

4-месечна работилница с 3 онлайн работни сесии и 1 среща за катализиране на резултатите

Редовна регистрация – 970 лв с ДДС*

 • 3 онлайн 3-часови работни сесии (на 26 ноември 2021 г. и на 11 и 18 февруари 2022 г. от 9 до 12 ч.) за най-напредничави начини за умна корекция на цените при две пълзящи инфлации, за привличането на пациенти и план за действие за посрещане на първата вълна на инфлацията и растеж на денталната практика в несигурна икономика.
 • 2 месеца – всеки участник прилага в собствената си дентална практика набелязаните стъпки по време на първата сесия.
 • Общност от действащи и ангажирани собственици на дентални практики от всички кътчета на България.
 • БОНУС: 1:30 ч. онлайн среща за катализиране на резултатите - през януари (по споразумение в групата).
Регистрирайте се сега

* Цените са с включено ДДС и са специални само за собственици на дентални практики. Таксата за участие се заплаща предварително – цялостно плащане с отстъпка 3% или на 3 месечни вноски (ноември, декември и януари) с оскъпяване общо от 5% - по 339,50 лв с ДДС.

За повторно участие в тази обновена версия на тази работилница за условията на две пълзящи инфлации (валидно само за собствениците, участвали в първата работилница през 2020 г.)  - 198 лв с ДДС.

Предплатени суми не се връщат. При чрезвичайни обстоятелства и предплатена сума, ще можете да ползвате заплатената сума за друго събитие от DreamersDo Академията за устойчиви дентални практики по Ваш избор.

При неучастие в работилниците от страна на участника поради непланиране на това събитие в графика Ви или друга подобна неоснователна причина, предварително платените суми не се връщат.

Регистрирайте се


Ако искате да работите спокойно с цените при две пълзящи инфлации, регистрирайте се за онлайн работилницата!
При регистрация ще се свържем с Вас най-късно до 24 часа.
За всички плащания издаваме фактура и се извършват по банков път.

Свържете се с нас

* * *

За въпроси как тази работилница може да подкрепи Вас като собственик и денталната практика в настоящия период или за други въпроси, свържете се директно с Ирина Горялова, водещ на работилницата, на:

+359 887 567 033  ∙  irina[email protected]